Ha itt a karakábé szezon, mi már alig várjuk, hogy az asztalra kerüljön családunk egyik nagy kedvence, a töltött karalábé. Ez egy rendkívül finom, könnyű, egészséges étel, és nem utolsó sorban nagyon egyszerű elkészíteni.
Vásárláskor friss, zsenge, kisebb karalábékat válasszunk, és figyeljünk arra is, hogy a levele ép és szép zöld legyen.
hozzávalók:
8 kisebb karalábé
1 kis fej hagyma
½ paprika
½ paradicsom
50 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs
2 ek. olaj
2 ek. liszt
tejföl
petrezselyem
só, bors, Vegeta
A karalábét megtisztítom, kivájom a közepét, és megsózom. A darált húst összekeverem a rizzsel és a megpirított hagymával. Sózom, borsozom és betöltöm a karalábékba. A leveleket alaposan megmosom, és azokat is megtöltöm, szépen föltekerem.
Egy nagy lábas alján megágyazok a kivájt forgácsokkal, beleteszem a paprikát, paradicsomot, és erre ültetem a megtöltött karalábékat és a leveleket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, kis Vegetát teszek bele, és fedő alatt, lassú tűzön főzőm, amíg megpuhul. Időnként nem árt megrázogatni, és figyeljünk arra is, hogy ne főjön túl puhára!
Ha már majdnem tökéletes, berántom, és egy kevés apróra vágott karalábélevelet és sok petrezselymet szórok rá.
Lehet néhány kanál tejfölt is keverni a levébe. Mi inkább a tányéron szoktuk tejfölözni, mindenki ízlése szerint.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.