Egy fantasztikusan finom, gyorsan elkészíthető, fejedelmi reggeli, vacsora vagy desszert, ahogy tetszik.
hozzávalók: (1 adag)
½ csésze apró szemű zab
½ csésze tej
méz v. édesítő
dió v. mandula (esetleg mindkettő)
fahéj
sok-sok gyümölcs
A gyümölcsöket feldarabolom. A képen alma, őszibarack, szilva, kivi látható, de bármilyen más gyümölcs is használható. Télen nagyon finom naranccsal, piros grapefruittal, mandarinnal.
A diót, mandulát kicsit felaprítom és megpirítom.
A tejet felforralom egy csipet sóval, beleteszem a zabot, és a mézet. Pár percig kevergetve főzöm, hogy meddig, az attól függ, ki milyen puhán és milyen sűrűn szereti.
Közben a tányért felmelegítem, hogy a sok gyümölcstől ne hűljön ki a kásánk.
A tálalást a kásával kezdem, arra jönnek a gyümölcsök, sok fahéjjal meghintve. Végül rászórom a pörkölt diót, mandulát is. A képen úgy látom, ez lemaradt (valószínűleg nem volt itthon egyik sem), helyette egy kevés diós porcukorral szórtam meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.