Izgalmas, nagyon finom és látványos ünnepi köret, bármilyen hús mellé.
1-2 nagyobb édesburgonya
25 dkg mirelit zöldbab
25 dkg mirelit kukorica
napraforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag
petrezselyem
olaj, vaj
só
Az édesburgonyát olajozott tepsiben, egészben megsütöm.
Amíg sül, összekeverem a magokat és egy serpenyőben kissé megpirítom.
A kukoricát és a babot vízgőz fölött megpárolom. Kevés vajjal és petrezselyemmel elkeverem.
Ha megpuhult a burgonya, megpucolom és megforgatom a magkeverékben. Óvatosan rá lehet nyomkodni, de egyébként jól megtapad rajta.
Egy tálban elrendezem az egészet és már csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy minden jól átmelegedjen.
Ugye milyen egyszerű? És még egészséges is! Az íze pedig fantasztikus!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.