Fantasztikusan finom étel 3 összetevőből.
Az eredetit Prágában ettük, ott gnocchival és savanyú káposztával készült, az is nagyon finom, de én most egy kicsit átalakítottam.
Ó Prága, a csodák városa, és azok a kiskocsmák… Ajánlhatok egy könyvet is, ha netán arra jártok mostanában: Hagymásy András: Prágai kocsmakalauz. Rendkívül hasznos és élvezetes olvasmány.
Szóval, itt az átalakított recept:
hozzávalók: (3 adag)
a nokedlihez:
30 dkg liszt
2 tojás
100 ml tej
100 ml szódavíz
1 tk. só
3 ek. olaj
125 dkg kockázott bacon
1 kis fej káposzta
1 tk. cukor
olaj, só, bors
A bacont egy serpenyőben, óvatosan, hogy ne száradjon ki, kicsit megpirítom.
A káposztát kis szeletekre vágom, besózom, és ¼ órát állni hagyom. Kevés olajon, egy kiskanál cukorral, borssal szép barnára pirítom.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon nokedlit készítek. Inkább kicsit lágy legyen, ne kemény.
Összekeverem a három összetevőt, és már kész is ez a nagyon egyszerű, csodás ízű egytálétel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.