Igaz, mi húspártiak vagyunk, de hús nélkül is nagyon jó ízű rakott krumplit lehet készíteni. Például ilyet.
hozzávalók:
1 kg krumpli
6 tojás
½ kg spenót
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió, só, bors
2 tojás
4 dl tejföl
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom. Közben megfő a 6 tojás is.
A spenótot a szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kis szerecsendióval, kevés olajon megfonnyasztom.
A tejfölbe belekeverem a 2 tojást, és szintén megfűszerezem.
Egy tűzálló tál alját kiolajozom, és (megsózva) rétegezem a hozzávalókat. A rétegek közé, mehet a szósz.
A tetejére felváltva teszek krumplit, spenótot és tejföl pöttyöket, hogy szép színes legyen.
200 °C-os sütőben pirulásig sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.