Amikor nincs kedvem bíbelődni a szósz elkészítésével, de szeretnék egy fincsi olasz tésztát enni, akkor bizony veszek egy jó minőségű spagetti szószt, és frissen sült paradicsommal és sok-sok bazsalikommal varázsolom el. Már az illata is fantasztikus, Olaszország illat.
Aki járt már ott, tudja, hogy délben egész Olaszországnak paradicsom, bazsalikom és oregano illata van.
Csodás élmény, és egy egyszerű recept:
hozzávalók:
40 dkg penne
1 üveg spagetti szósz
4 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, szárított és friss bazsalikom
1 mk. cukor
reszelt sajt
A felszeletelt paradicsomot, a szétnyomott fokhagymát egy serpenyőbe teszem.
Sózom, kicsit megcukrozom, megszórom a kétféle bazsalikommal, meglocsolom olívaolajjal és lepirítom.
Közben megfő a tészta is.
Felmelegítem a szószt. Egy tálba szedem a tésztát, összekeverem a szósszal, és a ráhalmozom a sült paradicsomot.
A tetejére mehet még bazsalikom és reszelt sajt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.