Ez egy igazi ünnepi étel lehet. Képzeld el a tejszínes, diós, rozmaringos füstölt sajtos szósz találkozását a borban párolt csirkével! Nem semmi, és mellette a zöld tészta, látványnak sem utolsó.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
10 dkg Karaván sajt
4 dl tejszín
1 dl félszáraz fehérbor
5 dkg dió
2 kis ág rozmaring
só, bors
olaj
20 dkg zöld metélttészta
A csirkemelleket sózom, borsozom.
Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ráöntöm a bort, és beleteszem a rozmaring ágat. Kis idő múlva mérsékelem a hőt, és egy kis víz hozzáadásával, lefedve puhára párolom.
A tésztát megfőzöm.
A húst kiveszem a serpenyőből, és melegen tartom. A visszamaradt pecsenyeléhez adom a tejszínt, a reszelt sajtot és a durvára vágott diót. Ha kell még, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal tovább ízesítem.
Egy tálon szépen elrendezem a tésztát, a húst és ráöntöm a szószt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.