Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.
Hozzávalók:
a főzelékhez:
1 kg krumpli
25dkg sütőtök (héj nélkül)
2,5 dl víz
2,5 dl tej
1 babérlevél
só, vegeta
a húsgolyóhoz:
½ kg darált hús
10 dkg kockázott bacon
1 kis fej hagyma
1 zsemle
1 tojás
1 tk. rozmaring
2 kis ág friss rozmaring (elhagyható)
só, bors
A krumplit és a tököt megpucolom, és kis kockákra vágom. A krumplit a víz és a tej keverékében felteszem főni, sót, babért és vegetát adok hozzá.
A tökkockákat a sütőben puhára párolom, az se baj, ha egy picit megpirul.
Közben összeállítom a húsgolyókat. A hagymát nagyon apróra vágom, és a baconnal együtt kicsit megpárolom. Összekeverem a darált hússal, hozzá adom az áztatott zsemlét, a tojást és a fűszereket. Kis golyókat formálok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on szép barnára sütöm. Ha van friss rozmaring águnk, tegyünk a tepsibe, bódító az illata, és jót tesz a húsnak is.
A krumpli és a sütőtök ¾ részét, kézi mixerrel pürésítem, és már kész is a főzelék. Berántani nem kell, mert a töktől nagyon selymes, krémes állaga lesz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.