Rumos meggy, édes gesztenye és omlós pulykahusi, remekül kiegészítik egymást.
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell filé
25 dkg gesztenyemassza (édes)
½ üveg rumos meggy
olaj
só, bors
őrölt szegfűszeg
őrölt szerecsendió
a szószhoz:
2 ek. vaj
1 üveg magozott meggy
2 ek. ételsűrítő
1 dl tejszín
A pulykamell szeleteket gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom, meghintem kevés őrölt szegfűszeggel és szerecsendióval.
A gesztenyemasszát villával szétnyomkodom. Fellazítom 2-3 kávéskanál rumos meggylével annyira, hogy jól kenhető legyen, de ne legyen folyós.
A hússzeleteket megkenem a gesztenyével, és mindegyikbe teszek 3-4 szem rumos meggyet, majd feltekerem és hústűvel megtűzöm. Ha van házi rumos meggyünk, az a legjobb, ha nincs, tegyünk néhány kanál rumot a meggykompóthoz.
Egy serpenyőben, forró olajon világosbarna kérget sütök a tekercsekre, majd tepsibe teszem, és 2 dl víz kíséretében mehet a sütőbe. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsül. Gyakran kell locsolgatni.
A meggyszószhoz a felmelegített vajban kicsit megpárolom a meggyszemeket, ha maradt a rumos meggyből, azt is hozzáteszem. Felöntöm a kompót levével, összemelegítem, és mehet bele a tejszín is. A hideg vízzel elkevert ételsűrítővel besűrítem a szószt. Reszelek bele egy kis szerecsendiót és szegfűszeget.
Hercegnő burgonya vagy krokett megy hozzá a legjobban.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.