Az ünnepek után ugye, jól esik egy kis húsmentes fogás? Feltétnek vagy vacsorának is kitűnő.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 tojás
2 húsleveskocka
2 babérlevél
1 mk. majoranna
vegyes zöldség
1 cs. petrezselyem
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
Az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát kevés olajon megfuttatom. Egy liter vízzel felengedem, beleteszem a fűszereket, belemorzsolom a leveskockát és felforralom
Ha felforrt, beleszórom a zabpelyhet, és gyakran megkeverve 10-15 percig főzöm. A tűzről lehúzom, és hűlni hagyom.
1 szál apróra vágott sárgarépát és 1 szál fehérrépát vagy egy kevés vegyes zöldséget (megmaradt leveszöldség is remekül felhasználható) megpárolok, és a tojásokkal a kihűlt masszához adom. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem is. Annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy jól összeálljon.
Vizes kézzel lepényeket formálok, és morzsában meghempergetem.
Forró olajban kisütöm, és konyhai papírtörlőre szedem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.