Paradicsomos húsgolyók, kicsit másképp.
Hozzávalók
50 dkg darált hús
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zsemle
1 tojás
2 ek. parmezán
½ marék rizs (elhagyható)
1 kg krumpli
majoranna
só, bo
olaj
a szószhoz:
1 db hámozott paradicsom konzerv
1 db sűrített paradicsom konzerv
majoranna
só, bors, cukor
bazsalikomlevél
1 dl víz
A hagymát nagyon apróra vágom, a fokhagymát szétnyomkodom, és olajon megpárolom. A felét a darált húshoz adom, a másik felét egy tálkában félreteszem, és majd a szószhoz adom. Egy beáztatott, jól kicsavart zsemlét és egy tojást teszek bele. Aki szereti, egy kis rizst is adhat hozzá, de ez elhagyható. Sóval, borssal és majorannával fűszerezem. Beleteszem a sajtot is, az egészet jól összedolgozom, és kis golyókat formázok belőle. A serpenyőben, amiben a hagymát pároltam, kicsit átsütöm a golyókat, csak annyira, hogy kapjon egy kis kérge
A krumplit karikára vágom (ha újkrumpliból készítjük, nem is kell megpucolin), és egy kiolajozott jénai alján szétterítem.
A paradicsomkonzervet kicsit összenyomkodom a megmaradt hagymával, belekeverem a vizet és a sűrített paradicsomot. Sót, borsot, majorannát és egy kis cukrot teszek bele.
A szósz felét ráöntöm a krumplira, beleültetem a húsgolyókat, és a szósz másik felét is ráöntöm. A tetejére sajtot reszelek, majoranna és bazsalikom levelekkel díszítem. 200 fokos sütőben készre sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.