Apróságok serpenyőben, ezt jelenti az étel svéd neve, és a svédasztalról megmaradt ételek felhasználásának igénye ihlette. Az alapanyagok apró kockákra vágva kerülnek a serpenyőbe. Az étel elengedhetetlen kísérője a cékla és a tükörtojás.
Nagyszerű, ízletes maradékmentő étel, de természetesen elkészíthetjük friss hozzávalókból is.
Alapvető hozzávalók:
krumpli (lehet maradék főtt v. sült)
hús (maradék sült v. főtt hús, kolbász, bacon, sonka, virsli, krinolin stb.)
tükörtojás
cékla
olaj
Kiegészítők:
bármilyen zöldség (párolt, főtt)
A krumplit és a húsokat kb. 1 centis kockákra aprítom.
A főtt krumplit egy serpenyőben bő, forró olajban megsütöm, és papírtörlőre szedem. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon fölmelegítem, megpirítom a húsféléket (minél többféle, annál finomabb a végeredmény), és a végül hozzáadom a zöldségeket is. Ha minden felmelegedett, visszateszem a serpenyőbe a sült krumplit is.
Valószínűleg nem kell külön fűszerezni, mert a többféle hús, gondoskodik az ízesítésről.
Egy másik serpenyőben megpárolom, megpirítom a vékonyra szeletelt céklát. Közben megsütöm a tükörtojást is.
A céklát salátaként is lehet az ételhez adni, de szerintem, megsütve sokkal finomabb.
Készen is vagyunk, már csak gusztusosan el kell rendezni egy tányéron.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.