A szürke, téli hónapokban jólesik az üde zöld brokkoli és a telt ízű, krémes, szószos csirke.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 fej brokkoli
15 dkg füstölt sajt (reszelve)
4 dl tejszín
2 dl fehérbor
1 dl víz
1 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
½ csokor petrezselyem
szerecsendió
só, bors
olaj
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom.
A brokkolit rózsáira szedem, és blansírozom, hogy megmaradjon a harsány, üde zöld színe. (Jó ránézni ebben a téli szürkeségben.) Szóval blansírozom, vagyis lobogó, forró vízbe dobom a rózsákat kb. 4-5 percre, azután rögtön átteszem őket jéghideg vízbe, majd egy szűrőn lecsepegtetem.
Olajozoztt serpenyőben kissé átpirítom a csirkemell csíkokat, ráöntöm a bor és a víz keverékét. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek rá, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ezután felöntöm a tejszínnel, beleteszem a sajtot, meghintem a liszttel, és ha kell, még fűszerezem. A brokkoli nagy részét is hozzáadom és összeforralom.
Néhány szem brokkolit egy külön serpenyőben megsütöttem, csak azért, mert szép, és nagyon finom. De, ha sietünk, ez nyugodtan kihagyható. Bele tépkedem a petrezselymet, és már készen is vagyunk, csak rizst kell főzni hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.