Gombával töltött, sült zsemle. Ha reggelinek készítjük, a tölteléket akár előző este is összeállíthatjuk. Reggel csak megtöltjük a zsemléket, be a sütőbe, és már ehetjük is a zamatos, ropogós, forró zsemléket.
Hozzávalók: (2 személyre)
3 zsemle
35 dkg gomba
½ fej hagyma (nagyon jó a póré v. az újhagyma is)
3 tojás
5 dkg reszelt sajt
3-4 ek. tejföl
½ cs. petrezselyem
só, bors
olaj
A zsemlék belsejét kikaparom úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon.
A felaprított gombát és a hagymát kevés olajon megpárolom. Megsózom, megborsozom, és beleteszem a petrezselymet is. Leveszem a tűzről, és ha kicsit hűlt, belekeverem a sajtot és a tojásokat. Ha túl folyékony lenne a massza, kevés zsemlebelet is apríthatunk hozzá.
A töltelékkel megtöltött zsemléket kivajazott tepsibe teszem, még egy kis sajtot reszelek rá, és meglocsolom tejföllel.
Előmelegített sütöben, 180 fokon kb. 15 percig sütöm.
Reggel egy forró teával vagy este forralt borral pillanatok alatt, nagyon jó ízű, reggelit vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.