Egy igazi téli gyümölcsleves. Illatos, harmonikus ízű, forrón és hidegen is nagyon finom leves, házi alma chipsszel.
Hozzávalók:
40 dkg alma
1 nagy narancs
1 dl tejszín
8 dkg cukor
3 ek. liszt
citromlé
10 szem szegfűszeg
fahéj
só
1 l víz
A vizet a cukorral, a szegfűszeggel, egy darab fahéjjal és egy csipet sóval felforralom.
Közben az almát meghámozom, kockára vágom, és meglocsolom citrommal. A narancsot keresztben félbe vágom, és éles késsel a gyümölcshúst kiszedem.
Ha forr a víz, beleteszem a gyümölcsöt, a narancshéjban maradt levet is belecsurgatom, és pár perc alatt megfőzöm. A lisztet a tejszínnel simára keverem, és a levesbe csurgatom. Ha kell, még utána ízesítem, fahéjjal megszórom.
Finom házi alma chips is került a tetejére. Ehhez az almát vékony cikkekre vágtam, és 100 fokos sütőben kb. 1 órát sütöttem, a felénél megfordítottam. Nassolnivalónak sem utolsó!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.