Ez egy gyorsan elkészíthető vacsora vagy reggeli, de akár meleg előételnek is kitűnő. Előre összeállítható, tálalás előtt csak be kell tenni pár percre a sütőbe.
Hozzávalók
3 közepes karalábé
5 dl zöldségleves (leveskocka is jó)
20 dkg feta sajt
3 nagyobb paradicsom
3 dl paradicsomlé
olívaolaj
bazsalikom, petrezselyem
só, bors
A karalábét vastagabb szeletekre vágom, és a levesben közepesen puhára (roppanósra) főzöm.
A paradicsomot kis kockákra vágom és picit megsózom. A feta sajtot is felkockázom, összekeverem a paradicsommal, meszórom borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel.
Olívaolajjal kikent tepsibe fektetem a karalábészeleteket, mindegyikre teszek egy halmot a jól összekevert sajtos paradicsomból. A főzőlé felét aláöntöm, és 200 fokon sütöm, amíg átmelegszik és egy kis színt kap.
Ha elkészült, a karalábét kiveszem a tepsiből, a visszamaradt szaftba (ha kevés, öntök még hozzá a főzőléből) beleöntöm a paradicsomlét. Bazsalikommal ízesítem, és jól összeforralom. Tálaláskor a karalábékat a szafttal meglocsolom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.