Családunk új, nagy kedvence ez a fantasztikus almás süti! A szélei ropogósak, belül puha, szaftos és nagyon jó ízű.
Hozzávalók: (9 darabhoz)
25 dkg alma (hámozva, feldarabolva)
fahéj
2 ek. citromlé
3-4 ek. víz
10 dkg tehéntúró
4 ek. tej
6 ek. olaj
10 dkg cukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
só, porcukor
1 tojás sárgája
A kis kockákra vágott almát fahéjjal megszórom, meglocsolom citromlével, kevés folyékony édesítővel (vagy cukorral) és a vízben néhány perc alatt megpárolom. Vigyázzunk, ne legyen túl puha!
A túrót jól elkeverem a tejjel, az olajjal és a cukorral. A lisztbe szórom a sütőport, egy csipet sót, majd beledolgozom a túrós masszába. Gyúrni kell jó alaposan, míg összeáll a tészta.
Kb. 40x40-es lappá nyújtom, és 10x10-es négyzetekre vágom. A lapok egyik felére kis halmokat teszek az almából, a tészta széleit vízzel megnedvesítem és a másik felét ráhajtom. Nem teljesen, csak annyira, hogy az alma kikukucskáljon belőle. A széleket lenyomkodom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a tojássárgájával, és 200 fokon kb. 15 percig sütöm. Akkor jó, ha a batyuk szélei már szép barnás színt kaptak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.