Így tél vége felé jól jöhet egy immunerősítő, lélekmelegítő, forró hagymaleves.
Hozzávalók:
3 nagyobb vöröshagyma
1 nagyobb szál újhagyma vagy egy fél póré
1 ¼ l víz
1 ½ dl fehér bor
3 marhahúsleves-kocka
1 ek. liszt
só, bors
olaj
A hagymákat vékony szeletekre vágom, és néhány kanál olajon párolni kezdem. 20-25 percig alacsony hőmérsékleten párolom. Ha már teljesen megpuhult, rászórom a lisztet, kicsit barnásra pirítom, de vigyázok, hogy ne égjen meg.
Elkészítem az alaplét. A vízzel feloldom, összeforralom a leveskockákat.
Pár kanál alaplével és a fehér borral felöntöm a hagymát, kicsit összeforralom, majd hozzáteszem a többi levest is. Ha kell sózom, borsozom.
Még kb. 20-25 percig főzöm, míg gyönyörű, aranybarna színű lesz a leves. Le lehet szűrni és sajtos vagy hagymás pirítóssal fogyasztani, de ha szeretjük benne maradhat a hagyma, úgy még táplálóbb. Mindenképpen nagyon finom, de arra figyeljünk, hogy forró legyen, úgy az igazi!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.