Ennek az ételnek az a jó tulajdonsága, hogy előző nap teljes egészében elkészíthető, másnap már csak sütni kell. Hidegen szeletelve is nagyon mutatós.
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli rövidkaraj
20 dkg gomba
2 keménytojás
1 tojás
sertéssült fűszerkeverék
petrezselyem
só, bors
olaj
A hús tetejét hosszában a feléig bevágom úgy, hogy széthajtva V alakot kapjak. Körben mindenhol jó alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, és pihentetem, hadd járják át az ízek.
Az apróra vágott gombát sóval, borssal olajon megpárolom. Lahúzom a tűzről, és összekeverem az apróra vágott keménytojással, a nyers tojással és a petrezselyemmel. Ezzel a keverékkel töltöm meg a V alakban szétnyitott húst.
Alaposan belenyomkodom, és olajjal megkent alufóliába csomagolom.
Idáig akár előző nap is előkészíthetjük, másnap már csak be kell tenni a sütőbe.
Az alufóliás csomagot egy tepsibe vagy jénaiba fektetem, ujjnyi vizet öntök alá, és 180 fokon sütöm, amíg megpuhul (kb. 1 óra), majd a fóliát széthajtva 200 fokon szép barnára pirítom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.