Tea, kávé mellé, de csak magában is, boszorkányosan finom süti.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
35-40 dkg liszt
4 tojás sárgája
1 tojás fehérje
½ citrom leve és héja
csipet só
10 dkg durvára vágott dió
erdei gyümölcsös lekvár
A vajat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citrom levét, héját, és egyenként belekeverem a tojásokat is.
A liszt mennyisége változó lehet, annyit adok hozzá, hogy ne ragadjon a kezemre. Beleteszem a csipet sót is.
Diónyi nagyságú golyókat formálok belőle, kicsit lelapítom és az oldalát meghempergetem tojásfehérjébe és dióba. A közepébe kis lyukat nyomok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
150-160 fokos sütőben sütöm kb. 15 percig. A kis lyukakat megtöltöm lekvárral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal