Egy könnyed, üde, pikáns változat krumplisalátára.
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli v. kiflikrumpli
5-6 csemege uborka
1 dl uborkalé
1-2 szál újhagyma
1 cs. snidling
10-15 dkg majonéz
3 dl tejföl
mustár
só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom és felkarikázom. Tálba teszem, sózom, borsozom, és ráöntöm az uborkalevet. Hagyom teljesen kihűlni, időnként óvatosan átkeverem, hogy a lé mindenhol érje.
Felaprítom a snidlinget, az újhagymát és az uborkát. Egy keveset félreteszek a díszítéshez, a többit a krumplihoz adom.
Összekeverem a majonézt és a tejfölt. Ha kell adok hozzá sót, borsot, mustárt.
Mostanra már kihűlt a krumpli, hozzá lehet keverni a majonézt is.
1-2 órát pihentetem, a tetejét a félretett zöldekkel díszítem.
A képen fűszeres, sült tarjához készült, de bármilyen sült hús vagy hal mellé nagyon finom köret.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.