Fejtett babból, sok-sok zölddel, feta sajttal, ropogós pitával.
Hozzávalók:
25 dkg fejtett bab
½ kígyóuborka
15 dkg feta sajt
3 db pita
1 nagy citrom leve
4 ek. olívaolaj
1 ek. porcukor
1 cs. petrezselyem
kevés snidling
só, bors, vegeta
A babot sós, vegetás vízben megfőzöm.
Amíg a bab hűl, hosszában felvágom az uborkát, egy kanállal kikaparom a magját, és felszeletelem.
Összekeverem a citromlevet, az olajat, a porcukrot, megsózom, borsozom.
Egy tálban összekeverem a babot, az uborkát, az apróra vágott petrezselymet, snidlinget, és rámorzsolom a feta sajtot is.
Leöntöm a citromos lével, és ha kell, még fűszerezem.
Sütőben megsütöm a pitát, és egy részét a kész salátára tépkedem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.