Vékony piskóta, habos citromkrém, marcipánréteg, csokimáz gyümölcsökkel. Egy könnyű nyári torta.
Hozzávalók:
a piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
1 vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
csipet só
a krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 habfixáló
10 dkg porcukor
1 citrom leve és héja
kevés só
a tetejére:
marcipán massza
1 tábla étcsoki
1 ek. olaj
A tojás fehérjét a cukrok hozzáadásával kemény habbá verem. Egyenként belekeverem a tojások sárgáját is. Ezután mehet bele a liszt, a csipet sóval és a felolvasztott, de kihűtött margarin. 180 fokon szép aranysárgára sütöm.
Amíg sül a tészta, a mascarponét, a cukrot, a sót és a citromot jól összekeverem. A hideg tejszínt a habfixálóval felverem és a krémhez keverem.
Ha kihűlt a piskóta, rákenem a krémet, és befedem a kerek lappá nyújtott marcipánnal.
A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztom és jól átkeverem. Ha már kezd szilárdulni, a marcipánlapra kenem.
A csokimázra áfonyát, ribizlit és reszelt citromhéjat szórtam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.