A sokféle zöldségíz és a fűszerek miatt egyáltalán nem hiányzik belőle a hús. A sajtmártás pedig, nagyon finom kiegészítőnek bizonyult.
Hozzávalók:
6 db közepes krumpli
1 nagyobb sárgarépa
1 nagy fej gomba
1 kis hagyma
1 kis paprika
1 kis paradicsom
5 ek. kukorica
néhány rózsa brokkoli
1 kemény tojás
3 ek. tejföl
5 dkg reszelt sajt
rozmaring
só, bors
olaj
a mártáshoz:
3 dl tej
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerint többféle)
2 ek. liszt
só, bors, szerecsendió
A krumplit héjában majdnem puhára főzöm, majd lehűtöm. Megpucolom, hosszában kettévágom és karalábévájóval kiszedem a közepét.
Amíg fő a krumpli, a zöldségeket kis kockára aprítom. Egy serpenyőben kevés olajon elkezdem pirítani a hagymát és a répát. Mikor félig megpuhult, mehet bele a többi zöldség is. Kis vizet adok hozzá, épp csak annyit, hogy ne égjen le. Sózom, borsozom, és megszórom rozmaringgal. Ha minden megfőtt, kicsit hűlni hagyom, majd belekeverem a tejfölt, a sajtot és az apróra vágott főtt tojást. Ha túl laza lenne a töltelék, a krumpliforgácsokból összenyomok egy kicsit és azzal sűrítem.
A krumplik belsejét megsózom, és megtöltöm a zöldségkeverékkel.
Olajozott tepsiben 200 fokon sütöm, csak rövid ideig, hogy szép színt kapjon, hiszen már minden majdnem teljesen puha.
A sajtmártáshoz a tejet felmelegítem, belekeverem a sajtot, a lisztet és a fűszereket. Alacsony hőfokon, kevergetve sűrűre főzöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.