Fenséges ízek és ragyogó színek egy tálon.
Hozzávalók: (3 adag)
50 dkg gnocchi
15 dkg sonka és császárhús vegyesen
2 nagyobb gomba
1 paradicsom
olaj
rozmaring
só, bors
a mártáshoz:
8 dkg vaj
8 dkg liszt
5 dl tej
1 dl tejszín
15 dkg sajt (karaván, edámi vegyesen)
rozmaring
só, bors
Nagyon guszta háromszínű gnocchit vásároltam, és a hűtőben lévő alapanyagokból a következő receptet találtam ki.
A sonkát, a császárhúst, a gombát és a paradicsomot apró darabokra vágom, és olajon megpirítom. Sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal (ha van, friss ágat is teszek bele).
Vajból, lisztből, tejből és tejszínből besamelt készítek. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezem, és belereszelem a sajtot. Pár percig még alacsony hőmérsékleten főzöm, míg besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne tejjel v. tejszínnel lehet higítani.
A gnocchit forrásban lévő vízbe teszem. Csak 2-3 percig kell főzni, nem tovább, mert túl puha lesz vagy szétesik.
Ha kész, hozzáadom a sonkás keverékhez, leöntöm a sajtmártással, és paradicsommal, rozmaringgal díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.