A tárkony és a póré együtt egy őszi hangulatú, selymes mártásban, különlegesen finom. Mindenkinek nagyon ajánlom.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell v. csirkecomb filé (nekem vegyesen volt)
1 nagy póré
2,5 dl erőleves
2 dl tejföl
3 tk. ételsűrítő
½ citrom
kevés cukor v. édesítő
olaj
1-2 tk. tárkony
só, bors
A húst szeletekre vágom, gyengén megklopfolom, sózom, borsozom, és kevés olajon szép aranybarnára pirítom.
Kiveszem és a maradék olajban kissé megpirítom a a felkarikázott pórét. Sóval, tárkonnyal ízesítem, felöntöm az erőlevessel és még néhány percig párolom. Csak annyira, hogy a póré már ne legyen nyers, de ne is főjön szét.
A tejfölbe belekeverem a sűrítőt, kevés vízzel elkeverem és a mártáshoz adom. A citrom húsából apró darabokat vágok, és egy kevés cukor (kb 1 kk.) kíséretében, azt is beleszórom, és összeforralom.
Most kell megkóstolni! Akkor igazán jó a mártás, ha egyik íz sem dominál, hanem egy kellemesen selymes, édes-savanykás, tárkonyos ízt érzünk.
Beleteszem a húst a mártásba, és még néhány percig forralom.
A tetejét friss tárkonnyal, póréval, citromdarabkákkal díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.