Még tart a szilvaszezon, nem késő kipróbálni ezt a finom, maradékmentő receptet. A szósz bármilyen más sütihez is használható.
Hozzávalók:
30 dkg szikkadt kalács
2 tojás
8 dkg cukor
3 dl tejszín
5 dkg vaj
pici só
mandulaforgács
10-12 db nagyobb szilva
cukor, fahéj (ízlés szerint)
A kalácsot kis szeletekre vágom és egy kivajazott jénaiba, tetőcserépszerűen elhelyezem.
A tojást és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a tejszínt és egy pici sót.
Ezzel a keverékkel megöntözöm a kalácsot, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson.
A szilvákat kimagozom, kisebb-nagyobb darabokra vágom és cukorral, fahéjjal szilvaszószt készítek. Ha már sűrűsödni kezd, jó is. Nem kell nagyon szétfőzni, maradjanak benne szép szilvadarabok.
A szósz felét a kalácsra öntöm, vaj darabokat morzsolok rá, és megszórom mandulával.
180 °C-os sütőben sütöm kb. 20-25 percet, míg a kalács szép színt kap.
A szósz másik felét külön tálkában a kész kalácsfelfújt mellé tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.