Gyönyörű, színes, édes-savanyú saláta. Húsokhoz, halakhoz, rántott sajthoz is kitűnő kiegészítő.
Hozzávalók:
½ kg lila káposzta
1 nagy narancs
½ konzerv ananász + a leve
½ alma
½ körte
3-4 ek. citromlé
1 ek. dióolaj v. olíva
2 tk. só
bors
A káposztát csíkokra vágom és megsózom. Felforralok 2 l vizet 2 tk. sóval és 2 ek. citromlével. A káposztát egy szűrő segítségével a vízbe merítem. 3 percig forralom, majd kiemelem, és hideg vízzel leöblítem. A 3 perc bőven elég, nem kell túl puhára főzni, akkor jó, ha kicsit még ropogós.
Az ananász levébe belekeverem az olajat, a megmaradt citromlevet és sózom, borsozom. Kellemesen édes-savanykás ízű legyen.
A káposztát kicsit kinyomkodom, és a salátalével megöntözöm.
Kis kockákra vágom az almát és a körtét. A narancsot keresztben félbevágom, és egy éles késsel a gerezdeket kivágom.
A gyümölcsöket összekeverem a káposztával, és a narancs levét is rácsavarom.
1/2 óra alatt jól összeérnek az ízek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.