Karamellizált őszibarack húsok mellé is kitűnő kísérő.
Hozzávalók:
80 dkg csirkemáj
1 közepes hagyma
4 db őszibarack
2 db alma
2 dl őszibaracklé
1 ek. liszt
2 tk. cukor
só, bors, majoranna
olaj
A gyümölcsöket szeletekre, a hagymát nagyon apróra vágom.
2 evőkanál olajat felmelegítek, beleszórom a cukrot és folyton keverve megkaramellizálom. Rádobom a gyümölcsöket és nagy lángon, gyorsan - hogy ne puhuljanak túl – megpirítom. Ha kész kiteszem egy tálra.
Öntök még olajat a serpenyőbe, és megdinsztelem a hagymát. A pirított hagymára jön a csirkemáj. Borsozom, megszórom majorannával.
Az őszibaracklében elkeverem a lisztet, és ha puha a máj ráöntöm.
Mehetnek vissza a gyümölcsök is. Még egyszer összeforralom, és a végén kicsit megsózom.
Az eredmény egy édes, sós, fűszeres,krémes finomság.
Nagyon gyorsan elkészül, és nagy siker.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.