Ez az őszies fogás, még a borús napokat is felvidítja. Ezúttal a hagyományos marhahús helyett csirkemájból készítettem.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis zeller
2 db gomba
3-4 marék zöldborsó
3 dl csirkealaplé
majoranna, kakukkfű, szerecsendió
1-2 babérlevél
só, bors
olaj
80 dkg krumpli
5 dkg vaj
2 dl tej
só, bors, szerecsendió
A zöldségeket és a májat apró kockákra vágom. Kevés olajon kicsit megpirítom a hagymát, majd a borsó és a gomba kivételével beleteszem a zöldségeket. Megfűszerezem, beleöntöm az alaplét. Ha félig megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a gombát, a borsót és a májat. Akkor jó, ha mártás sűrűségű, de vigyázzunk, hogy a máj ne süljön túl.
A szokásos módon elkészítem a krumplipürét.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kiolajozok, vékonyan meghintem zsemlemorzsával. Beleöntöm a ragut, majd a tetejére kanalazom a pürét. Egy villával kicsit lehet cifrázni a pürét. Ez azért jó, mert finom, ropogós kérget kap a teteje.
200 fokon sütöm, csak addig, amíg szépen megpirul.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.