Gombával töltött krumpli vadas szósszal.
Hozzávalók:
8 db nagyobb krumpli
a töltelékhez:
30 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 kis sárga és fehér répa
2 ek. zsemlemorzsa
2 ek. tejföl
só, bors, borsikafű, petrezselyem
olaj
reszelt sajt
a szószhoz:
30 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
1 hagyma
2 babérlevél
só, bors,
cukor, citrom, mustár ízlés szerint
olaj
2 dl tejföl
A krumplit jól megmosom, pucolni nem kell. Karalábévájóval kiszedem a közepét, úgy nézzen ki, mint egy csónak.
Olajozott tepsibe teszem a kivájt forgácsokkal együtt, megsózom, kis vizet öntök alá, és 160 fokon sütöm kb. 1 ½ órát.
Közben elkészítem a tölteléket és a szószt.
A töltelékhez a gombát, a hagymát és a répákat apróra vágom. A hagymán először a répákat félig puhára dinsztelem, majd mehet hozzá a gomba is. Megfűszerezem és együtt lepirítom. Leveszem a tűzről, és belekeverem a zsemlemorzsát és a tejfölt. Ezektől jó kis masszává áll össze, így könnyű lesz megtölteni a krumplit.
A szokásos módon elkészítem a vadas szószt is, de nem turmixolom össze az egész zöldséget, egy keveset egészben hagyok, úgy megy a szószba.
Ha megpuhult a krumpli, megtöltöm a gombás keverékkel, megszórom reszelt sajttal, és annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy szépen megpiruljon. A vadas szósszal tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.