Sokféle íz, sokféle szín. A végeredmény egy nagyon finom, egyszerű, olcsó káposztás étel.
Hozzávalók:
80 dkg krumpli
1 hagyma
60 dkg vöröskáposzta
20 dkg bacon
4 tojás (személyenként 1)
olaj
só, bors, ecet, cukor
A krumplit kis kockákra vágom és sós vízben félpuhára főzöm.
Közben a hagymát és a vöröskáposztát felkockázom. Olajon, egy kis cukor hozzáadásával megpárolom, megpirítom. Sózom, borsozom, kevés ecetet és, ha kell még cukrot adok hozzá. Egy tepsibe terítem.
Ha kész a krumpli, leszűröm, kicsit száradni hagyom. Felkockázom a bacont is. A már használt serpenyőbe egy kis olajat öntök. A bacont és a krumplit nagy lángon megpirítom benne. Sózom, borsozom. Ha már szép pirosra sült, hozzákeverem a káposztához, és együtt a sütőben összemelegítem.
Csak annyi ideig, míg elkészül a tükörtojás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Melinda Fülöp 80 2021.09.17. 21:17:59
www.facebook.com/groups/ehezesmentes.fogyas.egyszeruen