2020. feb 29.

Hétvégi ajánlat vörösboros-gyümölcsös ízekkel

írta: Annikka
Hétvégi ajánlat vörösboros-gyümölcsös ízekkel

szilvas_dios_pipi_2.jpg

Szilvás, diós, rozmaringos csirkecomb. Fantasztikus ízek kavalkádja a tányéron.

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
só, bors, rozmaring, kakukkfű keveréke
olaj

a raguhoz:
80 dkg szilva
5 dkg dió
2-3 ek méz v. cukor
1 dl vörösbor
1 tk fahéj
1 ek vaj

a krumplifánkhoz:
½ kg krumpli
1 tojás
kb. 10 dkg liszt
2,5 dkg vaj
só, bors
olaj

A csirkecombokat bekenem a fűszerek keverékével. ½ órát pihentetem, hogy az ízek jól átjárják a husit. Majd olajos tepsiben, kis víz hozzáadásával, gyakran meglocsolva készre sütöm. Ha van friss rozmaring ág, az is mehet a pipi mellé, fantasztikus illat lesz a konyhánkban.
Közben a krumplit héjában megfőzöm, még melegen megpucolom és összenyomkodom.
Ha kihűlt beleteszem a vajat, a tojást, a lisztet . Sózom, borsozom (lehet petrezselymet is, szórni bele, nekem most kimaradt), jól összegyúrom. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtom, és korongokat szaggatok belőle.
A szilvát kimagozom, a felét kisebb darabokra vágom, a többit csak elfelezem. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, rádobom a szilvát, a durvára vágott diót, cukorral, fahéjjal, pici sóval ízesítem, ráöntöm a bort, és pár perc alatt készre főzöm. Lehet kompótból is készíteni, de akkor a főzési idő még rövidebb. Szépen besűrűsödik, és gyönyörű lila színt kap. Ne féljetek édesíteni és fahéjazni, attól lesz fantasztikus íze.
Olajban kisütöm a krumplifánkokat, és már lehet is tálalni.
szilvas_dios_pipi_1.jpg

 

 

Szólj hozzá

szilva dió gyümölcsös vörösbor rozmaring gyors ebéd ünnepi fogások