Bulgursaláta kicsit másképp. Az édes-savanykás íz nagyon jól megy hozzá.
Hozzávalók:
15 dkg bulgur
2 kis főtt cékla
1 nagyobb alma
5 dkg fetasajt
1 szál újhagyma
1 cs. petrezselyem
a salátaléhez:
2 ek olívaolaj
1 citrom leve
2 ek. balzsamecet
só, cukor, bors
A bulgurt kevés olajon lepirítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm és állni hagyom, amíg jól megszívja magát és megpuhul.
Előző nap megfőztem a céklát, most felszeletelem és papírtörlővel kicsit felitatom a levét, hogy ne fessen mindent rögtön lilára. Száradni hagyom. Az almát is szeletekre vágom. Felaprítom a hagymát és a petrezselymet is.
A hozzávalókból elkészítem a saláta levét. A mennyiséget ízlés szerint lehet változtatni.
Ha minden kész, belekeverem a bulgurba a hagymát és a petrezselymet, sóval, borssal ízesítem.
Egy tál aljára rakom a cékla felét, betakarom az alma felével, ráhalmozom a bulgurt. A tetejére vegyesen alma és cékla szeletek jönnek. Rámorzsolom a fetát, és megszórom még petrezselyemmel.
Jól lehűtve tálalom. Kiváló vacsora vagy akár köret is lehet belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.