Fantasztikus ízélmény ráharapni a gyönyörű, piros rózsaborsszemekre.
Hozzávalók:
8 db bőrös csirke felső comb
1 citrom leve, néhány citromkarika
1 dl fehérbor
só, őrölt bors, őrölt rozmaring
fekete és rózsabors kicsit megtörve
rozmaring levél felaprítva
1 kg apró krumpli
só, rózsabors, rozmaring levél, köménymag
A combokat sózom, picit megborsozom és meghintem őrölt rozmaringgal.
A kétféle szemes borsot mozsárban kicsit megtöröm. Nem kell nagyon, épp csak egy kicsit. Rozmaring levélkéket apróra vágok és a borshoz keverem.
Egy tepsibe öntöm a bort, a citromlevet és egy kevés vizet. Ebbe ültetem a combokat, pár citromkarika kíséretében, majd az egészet megszórom a borsos-rozmaringos keverék nagy részével. Kisebb részét elteszem a krumplihoz.
Fóliával lezárom a tepsit, és 200 fokos sütőben puhára párolom a húst.
Közben a krumplit egészben megfőzöm. A vajat megolvasztom és a fűszereket kicsit átpirítom benne. A megfőtt krumplit ebbe a fűszeres vajba forgatom.
Ha megpuhult a pipi, leveszem a fóliát és készre sütöm.
A pikáns ízek kedvelőinek ajánlom. Fantasztikus ízélmény ráharapni a gyönyörű piros rózsaborsszemekre. Csodás aromák szabadulnak ki belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.