Egy vidám, színes saláta, harmonikus ízekkel. Húsok mellé köretnek is kiváló.
Hozzávalók:
½ kg krumpli
1 kis lilahagyma,
1 kis karalábé
1 kis zeller
1 maréknyi karfiol, brokkoli, bébirépa, zöldbab
az öntethez:
3 dl húsleves alaplé
2-3 ek. ecet
édesítő
1 szál újhagyma
petrezselyem
só, bors, grillzöldség fűszer (nagyon finom ízt ad a salátához)
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, hasáb alakúra vagdalom és megsózom. Ugyanígy hasábokra szeletelem a karalábét és a zellert. A hagymákat felkarikázom, a petrezselymet apróra vágom.
A forró alaplében pár perc alatt megpuhítom a karalábét, zellert, karfiolt, brokkolit, bébirépát, zöldbabot.
Kiveszem a zöldségeket, és ha már langyos a lé, belekeverem az ecetet, az édesítőt, a fűszereket, a petrezselymet és az újhagymát.
Egy tálban óvatosan - hogy ne törjenek -, elkeverem a zöldségeket és ráöntöm a fűszeres öntetet. A tetejére jön még egy kevés a fűszerekből, és 2-3 órát pihenhet a hűtőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.