Egyszerű, gyors és nagyon finom.
Hozzávalók:
3 nagy karalábé
5 dkg kockázott bacon
½ szál lángolt kolbász
1 hagyma
30 dkg darált hús
10 dkg rizs
2 tojás
3 dl tejföl
só, bors, szerecsendió, petrezselyem
olaj
A karalábét kb. ½ cm vastag szeletekre vágom, és sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm.
Felaprítom a hagymát és a szalonnával együtt egy olajos serpenyőben átpirítom. Hozzáadom a darált húst, fűszerezem és megpárolom. A rizst megfőzöm.
Összekeverem a tejfölt a tojással, megfűszerezem és belevágom a petrezselymet.
Egy jénai aljára öntöm a szósz felét, erre jön a karalábé fele, majd a kolbász és a darált hús. Az egészet befedem a rizzsel, a maradék karalábéval és ráöntöm a szósz másik felét.
220 fokos sütőben sütöm, amíg a szósz besűrűsödik és szép színt kap.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.