Sütőtökös, krémes, tökmagos, fűszeres… Kell ennél több egy borongós őszi napon?
Hozzávalók:
25 dkg kagylótészta
2 csésze (3 dl-es) tökpüré
2 dl húsleves
1 dl tejszín
5 dkg füstölt sajt
1 gerezd fokhagyma
egy marék spenótlevél
olívaolaj
só, bors, szerecsendió
hámozott, pirított tökmag
A tököt feldarabolom és sütőben megsütöm. Lehetne főzni is, de sütve sokkal ízesebb.
Kb. 2 csészényit használok fel belőle. Egy lábosba teszem, felöntöm a húslevessel és összefőzöm. Elég, ha egyet rottyan, azután mehet bele a tejszín, a reszelt sajt (egy keveset félreteszek a díszítéshez) és a fűszerek.
Megfőzöm a tésztát. Amíg fő, a fokhagymát és a spenótot kevés olajon megfonnyasztom.
A kész tésztát összekeverem a tökös szósszal, majd a spenótot is hozzáadom.
Kevés reszelt sajttal és durvára tört tökmaggal díszítem.
Gyors, finom, igazi őszi íz és nagyon laktató.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.