Alma, zab, méz, áfonya, dió, fahéj… fenséges és egészséges téli édesség, pillanatok alatt.
Hozzávalók:
4 nagyobb alma
4 dkg zabpehely
2-3 ek. tej
méz
durvára vágott dió
aszalt áfonya
vaj
fahéj
citromlé
2 dl víz
Az almák tetejéről egy „kalapot” levágok, a magházat kiszedem. A belsejüket kivájom úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon. Belül megszórom fahéjjal, ha savanykás almából készül egy kis cukorral is.
A zabpelyhet összekeverem a tejjel, csak annyi kell, hogy ne legyen száraz a zab. Belekeverem a mézet, a diót és az áfonyát (mennyiség ízlés szerint). A tölteléket is megszórom fahéjjal és egy kevés citromlevet csöpögtetek rá.
Megtöltöm az almákat, mindegyik tetejére teszek egy kis darab vajat.
Egy tepsibe öntöm a vizet és beleültetem az almákat.
200 fokos sütőben sütöm, míg az alma kicsit megpuhul, kb. 25-30 perc.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.