½ óra alatt elkészíthető, fantasztikusan finom, olaszos ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
1 kis fej hagyma
1 szál jófajta lángolt kolbász
1 konzerv hámozott egész paradicsom (nyáron friss paradicsom)
1 mozzarella sajt
sok bazsalikom, oregano, kakukkfű,
só, bors
olaj
A hagymát és a kolbászt apró darabokra szeletelem. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom. A paradicsomokat négybe vágom, a hagymás kolbászhoz adom és megfűszerezem. Néhány perc alatt összefőzöm, ha frissből készül kicsit tovább tart.
Megfőzöm a gnocchit.
Egy sütőbe tehető serpenyőbe vagy jénaiba összekeverem az egészet, rászeletelem a sajtot, megszórom még a fűszerekkel, és csak annyi időre teszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Who111 2021.03.05. 19:03:18
aranyláz 2021.03.05. 19:42:05
"Egy sütőbe tehető serpenyőbe vagy jénaiba összekeverem az egészet, rászeletelem a sajtot, megszórom még a fűszerekkel, és csak annyi időre teszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon."
Klaudia Onfiani 2021.03.05. 20:46:52
gombakomba 2021.03.05. 21:56:59
Annikka 2021.03.05. 22:41:59
Gnocchi: 70 dkg krumpli, kb. 30 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ), 1 tojás, só
A héjában főtt krumplit megpucolom, krumplinyomón átnyomom, összedolgozom a többi hozzávalóval, kicsit pihentetem. 4 részre vágom a tésztát, vékony hengereket sodrok belőle és ujjnyi darabokat vágom. Forró vízben főzöm, amíg feljön a tetejére.
Üdv.