Ha már unjuk a rántott csirkemellet (bár szerintem, megunhatatlan) vagy csak változatosságra vágyunk, elkészíthetjük a pipit fűszeres panírban is. A végeredmény egy nagyon szaftos, ízes rántott husi lesz.
hozzávalók:
csirkemellfilé (a mennyiség étvágyfüggő)
liszt
tojás
zsemlemorzsa
fűszerek (pl. kakukkfű, majoranna, bazsalikom, oregano, bors)
olaj
só
A csirkemellből ujjnyi vastag szeleteket vágok, gyengén klopfolom, sózom, borsozom, kicsit hagyom állni.
Amíg pihen, elkészítem a panírt. A zsemlemorzsához bőven keverek a fűszerekből. Lehet bátran variálni. Nagyon finom a csak kakukkfüves is, de ha olaszos ízekre vágyunk keverjünk hozzá bazsalikomot, oreganót is.
Szokásos módon (liszt, tojás és a fűszeres zsemlemorzsa) panírozzuk, sütjük.
Petrezselymes krumplipüré és családunk nagy kedvence az édesburgonya (natúr sütve) remekül megy hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.