Ez egy csodálatosan muskotályos, rozmaringos ízű, puha, de ropogós bőrű csirkemell. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös húsokat.
hozzávalók:
2 egész bőrös csirkemell
½-½ kg nagy szemű piros és fehér szőlő
2 dl muskotályos fehérbor
rozmaring, bors, só
ételsűrítő
olaj
A melleket sóval, borssal, őrölt rozmaringgal bedörzsölöm, és legalább egy órát pihentetem, majd olajon mindkét oldalát szép, pirosra sütöm. A szőlő feléből a levet szitán kipréselem, a másik felét kimagozom. (Ezt a műveletet egy kicsit babrás, de megspórolhatjuk, ha szerencsénk van, és kapunk mag nélküli szőlőt.)
A melleket a szőlőlével és a borral leöntöm, 2 friss rozmaringágat dobok bele, lefedem, és lassú tűzön párolom. Ha megpuhult a husi, átteszem egy másik serpenyőbe. A megmaradt léből kidobom a rozmaringágat, és kevés, hideg vízben feloldott ételsűrítővel felforralom. Ha kell, még lehet sózni, borsozni, rozmaringot tenni bele. Ha felforrt, kész is, mehet a szószos tálba.
A melleket a serpenyőben még egyszer átsütöm, csak annyira, hogy szép színt kapjanak, majd kiveszem, és a szőlőszemeket is megfuttatom. Vigyázat, nehogy péppé főzzük, csak pár perc, amíg szép színt kapnak!
Krumplipüré vagy röszti illik hozzá, és persze finom, muskotályos bor!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.