Vajpuha husi, krémes, gombás íz, egy fantasztikus ebéd, gyorsan, könnyen!
hozzávalók: (4 személyre)
70 dkg sertés tarja v. comb
30 dkg csiperke gomba
1 kis fej hagyma
30 dkg csigatészta
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 dl víz
1 cs. petrezselyem
liszt, olaj
só, bors
A húst kiklopfolom, az inakat bevagdosom, hogy a sütésnél ne rántsa össze a szeleteket. Sózóm, borsozom, és egy kevés lisztben megforgatom. Ettől finom kis kérget kap a hús, és az ízek is bent maradnak. Forró olajban hirtelen kisütöm.
A felszeletelt gombát a hagymán megdinsztelem, sózom, borsozom, ha kész beleszórom az apróra vágott petrezselymet, és a húshoz adom. Felöntöm a víz, a tejföl és a tejszín keverékével, és közepes hőfokon, lefedve addig sütöm, amíg a hús vajpuha lesz. Ha elfőne a leve, bátran lehet pótolni
Közben megfőzöm a csigatésztát, ő lesz a husi körete.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.