Fantasztikusan üdítő, könnyű, citromos hús. Sütőben sült krumplival, és citromos kukoricasalátával nagyon finom.
hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
3 citrom
1 kg krumpli
50 dkg kukorica
1 cs. petrezselyem
olaj
só, bors
folyékony édesítő
A hússzeleteket az inas részeknél bevagdosom, klopfolom, sózom, borsozom.
Olajozott tepsibe teszem, egy citrom levét rácsavarom, egy másik citromot felkarikázok, és azt is a húsra dobom. Kis vizet hozzáöntve 170 °C-on puhára sütöm.
A krumplihoz egy tepsi alján szétkenek annyi olajat, hogy mindenhol legyen bőven, majd behintem sóval. A krumplikat félbevágom, és vágott felükkel lefelé a sós olajra fektetem. 200 °C-on addig sütöm (kb. 30-40 perc), amíg szép aranybarna lesz.
A salátához a kukoricát megfőzöm. Vízből, citromból, édesítőből salátalevet készítek, és a kihűlt kukoricára öntöm. Bőven megszórom petrezselyemmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.