Egyszerű, de mégis látványos, gyorsan elkészülő, laktató, finom ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
6 szelet sonka
6 lapkasajt
10 dkg apróra vágott bacon
őrölt szerecsendió
só, bors
olvasztott margarin
A nyers krumplit almareszelőn lereszelem, a felvert tojással és a baconnal összekeverem, megfűszerezem.
A massza feléből egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal 6 darab, kb. 1 cm vastag réteget teszek.
A lapkasajtokat és a sonkaszeleteket kettévágom. Mindegyik sonkára egy sajtszeletet teszek, és feltekerem.
Mindegyik krumplilepényre két sonkatekercs kerül, majd befedem őket a maradék krumplimasszával. Olvasztott margarinnal meglocsolom.
160 °C-on kezdem sütni, és ha már puhul a krumpli, akkor emelem meg a hőfokot, hogy szép barnára, ropogósra süljön.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.