Tápláló, nagyon finom, ízes, illatos, forró leves.
Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó
1 közepes hagyma
1 füstölt ízű kocka
1 l víz
1 kk. szárított kakukkfű
1 ág friss kakukkfű
3 ek. olaj
2 ek. liszt
1 mk. pirospaprika
só, bors
A borsót nem kell előre beáztatni, csak 2-3-szor átmosom, és 1 l vízben felteszem főni. Beleteszem a hagymát, a fűszereket, és lefedve kb. ¾ órát főzöm.
Ha már puha, botmixerrel pürésítem, berántom, és a megfelelő sűrűségűre hígítom.
Kakukkfüves olajjal megkent, megpirított kenyérrel, forrón tálalom.
Élvezd a kakukkfű bódító illatát és ízét!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.