Ha szeretnénk valami mást a gyümölcskenyér helyett, ezt a receptet érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
5 tojássárgája
½ citrom héja
1 ek. rum
25 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 tk. sütőpor
csipet só
zsemlemorzsa
A vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként beledolgozom a tojássárgákat.
A lisztbe szórom a sütőport, és összekeverem a vajas krémmel. Reszelt citromhéjjal és rummal ízesítem.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, apránként belekeverem a diót, majd beleforgatom a lisztes keverékbe.
A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett szögletes formába töltöm, és 180 fokon kb. 80 percig sütöm. Rácsra téve kihűtöm.
Citrommázzal, marcipánnal, diószemekkel lehet díszíteni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.