A vendégváró asztal díszei lehetnek.
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
0,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
5 dkg marcipán
5 dkg narancslekvár
1 narancs héja
narancsaroma
a díszítéshez:
tortabevonó
fehércsoki
színes cukrok
A tejszínt felmelegítem, belereszelem a marcipánt és a narancshéjat. Hozzáadom a kekszet, a porcukrot, a lekvárt és 5-6 csepp narancsaromát. Meg kell kóstolni, akkor jó, ha erős, intenzív narancs íz van a masszának.
Kis golyókat formálok belőle, és mélyhűtőbe teszem. Felolvasztom a tortabevonót és a fehércsokit. A jól megfagyott golyókat, megmártom a fehér vagy a feketecsokiban, és ellentétes színnel csíkozom vagy színes cukorral díszítem őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.