Egyszerűen nem lehet betelni ezekkel az ízes, rusztikus habcsodákkal.
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
12 dkg cukor
1 kk. étkezési keményítő v pudingpor
1 púpos kk. instant kávépor
csipet só
A lehűtött (!) fehérjét egy csipet sóval jó kemény habbá verem. Mikor már majdnem elég kemény, elkezdem kis részletekben hozzáadagolni a keményítővel elkevert cukrot, a végén pedig a kávét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe két kávéskanál segítségével kis csúcsos halmokat teszek, így kicsit amorf, rusztikus formákat kapok, de aki úgy szereti habzsákból is kinyomhatja szép egyformára. A tetejét is megszórom egy kevés kávéval.
100 fokos sütőben sütöm, amíg teljesen megszárad, kb. 1-1 ½ óra.
Mindenféle más ízesítéssel is készülhet (citrom- v. narancslé, rum, kakaó stb.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.