Bármilyen hús mellé tartalmas, nagyon ízletes, látványos köret, de kisebb étkűek, vegetáriánusok számára főételnek is kitűnő.
Hozzávalók:
4 szem krumpli
1 karalábé
3 sárgarépa
3 db gomba
3 zellerszár
20 dkg kukorica
2 tojás
2 ek. liszt
3 dl tej
8 dkg trappista sajt
petrezselyem
só, bors,
1 mk. szerecsendió
diónyi vaj
A krumplit, a karalábét karikákra, a répát hosszúkás szeletekre vágom.
Forrásban lévő, sós vízben egyenként előfőzöm, először a krumplit és a karalábét (kb. 5 perc), majd a kukoricát (3 perc) és végül a répát (3 perc). Az előfőzött zöldségeket szűrőkanállal kiemelem, és hideg vízbe mártom, hogy lehűljön és az élénk színe megmaradjon, majd száradni hagyom.
Egy vajjal kikent sütőtálba szépen, soronként elrendezem a zöldségeket. (Sajnáltam kidobni a karalábé friss, zsenge levelét, összetekerve azt is zöldségek közé tettem. Nagyon finom lett!)
Elkeverem a tojást a liszttel és a tejjel. Hozzáadom a reszeltsajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. A zöldségekre öntöm, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm.
A sütőből kivéve megszórom petrezselyemmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.